Ak k vám príde návšteva a vy neviete, čo vymyslieť ako dezert, tento dnešný recept je pre vás ten pravý. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na malinový dezert s rýchlou prípravou a bez pečenia. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Malinový dezert
Čo budeme potrebovať:
- okrúhle sušienky (180 g)
- 400 g malín (čerstvých alebo mrazených)
- 3 malinové želé (každé na 500 ml vody)
- 4,5 šálky vriacej vody
Krém s vanilkou:
- 200 ml 36% smotany, vychladenej
- 125 g vychladeného syra mascarpone
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 1 vanilkový cukor (16 g)
Ako budeme postupovať:
1. Rozpusťte 1 želé v 1½ šálky horúcej vody, pridajte sušienky a premiešajte. Sušienky vyklopte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.
2. Rozpustite 2 malinové želé v 3 šálkach horúcej vody. Nechajte vychladnúť, vmiešajte maliny (môžu byť zmrazené, nerozmrazujte ich vopred).
3. Odložte do chladničky, kým želé mierne nezhustne. Na cesto dáme stuhnuté želé, zarovnáme a dáme vychladiť do chladničky.
4, Krém pripravte bezprostredne pred natretím na tortu. Všetky prísady dajte do misky. Šľahajte, kým sa nevytvorí hustý krém. Krém rozotrite na želé a uhlaďte. Uchovávajte v chladničke.
Užite si to!