Ak neviete, čo pripraviť na obed, vyskúšajte tento recept na zemiaky s mletým mäsom a zeleninou z jednej misy. Získate chutný pokrm, ktorý bude vyhovovať chuti celej rodiny. Príprava pokrmu vám zaberie len niekoľko minút a budete mať chutný plnohodnotný obed.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Zemiaky s mletým mäsom a zeleninou z jednej misky
Čo budeme potrebovať:
- 500 g mäsa, 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL zemiakovej múky, korenie na mleté mäso
- 3-4 zemiaky, 2 paradajky, 2 cibule
- 10 plátkov salámy, soľ, provensálske bylinky
- Hrsť strúhaného syra, slnečnicový olej
Prísady na omáčku:
- 200 g gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
- 2 lyžice majonézy, 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, provensálske bylinky
Ako budeme postupovať:
1) Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a vytlačíme z nich šťavu. Do misky s mletým mäsom pridajte cesnak. Potom pridajte zemiakovú múku a korenie na mleté mäso.
2) Dobre premiešajte. Z mletej zmesi vezmite do rúk kúsok a vytvarujte malé ploché mäsové guľky.
3) Ošúpte zemiaky a cibuľu. Nakrájajte cibuľu, zemiaky a paradajky na plátky.
4) Vymastite žiaruvzdornú panvicu slnečnicovým olejom. Striedajte plátky zemiakov, mleté mäso, opäť plátky zemiakov, cibuľu, paradajky a salámu.
5) Vrch posypte provensálskou soľou a bylinkami. Plech vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov na približne 50 minút.
6) Medzitým pripravte omáčku. Jogurt zmiešajte s majonézou a očisteným a rozdrveným cesnakom. Omáčku podľa chuti dochuťte soľou, korením a bylinkami.
7) Po 50 minútach vyberte plech z rúry, polejte ho omáčkou a posypte strúhaným syrom. Plech vložte späť do rúry na ďalších 20-25 minút.
8) Keď ste pripravení, vyberte plech so zeleninou a mletým mäsom z rúry. Tento chutný pokrm podávajte na obed alebo aj na večeru. Bavte sa so svojimi blízkymi a zlepšite svoje varenie!