Veľmi rýchly a dobrý dezert ako pohostenie pre nečakanú návštevu. Jablkové plátky s vanilkovým krémom a vlašskými orechmi ako základ. Ich nespornou výhodou je, že sú nepečené, takže ich príprava je jedna z najrýchlejších.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Jablkové plátky s vanilkovým pudingom a vlašskými orechmi
Čo budeme potrebovať:
- 1,5 kg strúhaných jabĺk
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 200 g krupicového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 500 ml vody
- šťava z jedného citróna
- mleté vlašské orechy
- strúhaná čokoláda
- mlieko
- sušienky
Ako budeme postupovať:
- Jablká ošúpte, nastrúhajte a vložte do hrnca s cukrom a 100 ml vody. Puding vmiešajte do zvyšku vody.
- Jablká chvíľu povarte a potom ich zmiešajte so zmesou pudingu a vody.
- Varte približne ďalších 5 minút, kým nezhustne, a potom vmiešajte citrónovú šťavu.
- Sušienky ukladáme na plech alebo do formy, pričom sme ich predtým namočili do mlieka.
- Striedajte vrstvu sušienok s vrstvou náplne. Ideálne by mali byť tri vrstvy.
- Na vrch nasypte mleté vlašské orechy a strúhanú čokoládu.
- Plátky vložte do chladničky a nechajte aspoň hodinu odpočívať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept na jablkové rezy s vanilkovým pudingom a orechmi páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Ďalšie recepty s jablkami nájdete tu.