Tento rýchly a chutný koláč je založený na lahodnej mrveničke a vanilkovom pudingu, čo vás okamžite očarí svojou jedinečnou kombináciou chuti a textúry. Pripravenie tohto jemného dezertu je hračka, tak sa pusťme do práce a nechajme si chutiť sladkosti!
[prima_kucharka_fb]
Koláč s mrveničkou a pudingovým krémom
[co_budeme_potrebovat]
Těsto:
- 3,5 šálky polohrubej múky
- 1 šálka cukru
- 1 kocka masla
- vajce – 1 kus
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva alebo 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Náplň:
- 2,5 vrecúška pudingového prášku
- 1 l mlieka
- 3,5 lyžice cukru
- Ovocie, aj mrazené
[ako_budeme_postupovat]
1. Zo všetkých ingrediencií pripravte mrveničku. Asi 1/3 mrveničky odložíme na posypanie, 2/3 vylejeme na plech a rukami ju trochu pritlačíme, aby v nej neboli diery a puding nevytekal.
2. Z ingrediencií na náplň pripravíme puding a ešte horúci ho vylejeme na plech s mrveničkou. Prikryte ovocím a posypte zvyškom mrveničky.
3. Vložte do predhriatej rúry pri teplote približne 180 °C. Piekla som asi 40 minút.
4. Nechajte vychladnúť.
TIP: Záleží na tom, aké ovocie použijete. Použila som mrazené miešané bobuľové ovocie, takže som posypala trochu viac cukru – vyskúšala som trstinový cukor s rumovou príchuťou. Je to veľmi rýchly koláč… a rovnako dobrý. Urobila som polovičnú dávku.