Krémová čokoládová náplň, jemná príchuť rumu a lahodný koláč spojený do jedinečnej sladkej pochúťky. Predstavujeme vám náš neodolateľný dezert s krémovou čokoládovou náplňou a rumom, ktorý si zamilujete na prvý kúsok!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Koláč s krémovou čokoládovou náplňou a rumom
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
- 3 ks – vajcia
- 250 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice – kakao
- 70 ml – olej
- 30 ml – mlieko
- 350 g – polohrubá múka
- 1 balenie prášku do pečiva
Krém:
- 700 ml – smotana na šľahanie
- 70 g – práškový cukor
- 150 g horkej čokolády
- 1 lyžička – vanilkový extrakt
- 1 polievková lyžica rumu
Na vrch:
- 150 g horkej čokolády
- 2 polievkové lyžice – olej
Ako budeme postupovať:
1. Pripravte si plech s rozmermi 25 x 30 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov.
2. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte kakao, olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvite na plech a pečte približne 20 – 25 minút. Upečené cesto rozdeľte na polovicu.
3. Smotanu, cukor, vanilku a rum vyšľahajte do tuha. Čokoládu rozpusťte nad parou a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte ju do šľahačky a spojte.
4. Na jeden plát cesta navrstvite krém, pekne ho uhlaďte a položte druhý plát cesta. Na vrch nalejte rozpustenú čokoládu, do ktorej ste pridali olej. Užite si to!
Dobrú chuť!