Chcete ohromiť svojich hostí jedinečným a chutným pohostením? Vyskúšajte naše mini cesnakové pizza buchtičky so šunkou a syrom! Tieto malé pochúťky kombinujú lahodnú chuť pizze s praktickosťou finger food, čo z nich robí ideálnu voľbu pre večierky, rodinné stretnutia alebo ako rýchlu desiata. Ľahké, nadýchané a plné chuti, tieto buchtičky rýchlo zmiznú z taniera. Pripravte sa na to, že vaši hostia budú chcieť recept!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Mini cesnakové pizza žemle so šunkou a syrom
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 1/2 kocky droždia
- 5 PL oleja
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- 200 ml vlažnej vody
Na vrch:
- 200 g šunky
- 150 g syra čedar
- 1 kus papriky
- 1 ks jarnej cibuľky (zväzok)
- 6 PL kečupu
- 4 ks cesnaku
Ako budeme postupovať:
1. Do misky dajte vlažnú vodu, pridajte cukor a polovicu droždia. Nechajte droždie aktivovať (15 minút), pridajte múku, soľ a olej. Cesto dobre premiešajte a nechajte ho na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
2. Cesto rozvaľkajte a vytvarujte z neho menšie kúsky v tvare rovnako veľkých žemlí.
3. V malej miske zmiešajte kečup s roztlačeným cesnakom a potrite ním všetky žemle.
4. Na vrch položte šunku nakrájanú na kocky a posypte ju strúhaným syrom.
5. Pečte pri teplote 220 stupňov približne 20 minút.
6. Upečené pizzové žemle ozdobte nakrájanou zeleninou a máte hotovo!
Ak vás tento recept na mini cesnakovú pizzu so šunkou a syrom zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj týmto receptom na luxusnú slanú šunku a syrovú štrúdľu