Väčšina z nás si z času na čas rada dopraje túto obľúbenú okrúhlu pochúťku pre jej jemnú a delikátnu kokosovú chuť. Aby ste však nemuseli bežať do obchodu vždy, keď naň dostanete chuť, máme pre vás recept, ako si doma pripraviť celý koláč Raffaello, ktorý bude chutiť rovnako dobre ako vaše obľúbené guľky. Na odmeranie ingrediencií použite 2,5 dl hrnček.
Raffaello koláč
Na cesto:
- 2 vajcia
- 1 šálka cukru
- 200 g tvarohu
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 šálky hladkej múky
- sušený kokos (na ozdobu)
Na krém:
- 3 žĺtky
- 1 šálka cukru
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- 500 ml mlieka
- vanilková aróma
- 200 g masla
Ako budeme postupovať:
1. Vajíčka a cukor zmiešajte a do zmesi pridajte tvaroh, sódu bikarbónu, soľ a múku z hrnčeka, premiešajte alebo použite ručný mixér. Pridajte šálku múky a premiešajte. Odložte do chladničky na 60 minút.
2. Pripravte krém: Zmiešajte žĺtky a cukor, pridajte múku a mlieko a začnite variť, varte a miešajte metličkou alebo elektrickým mixérom.
3. Chvíľu miešajte, a keď zmes začne vrieť, odstavte ju z ohňa, ochuťte vanilkovou arómou a nechajte vychladnúť. Vmiešajte maslo a smotanu.
4. Cesto vyberte z chladničky a rozdeľte ho na šesť rovnakých častí na 6 plechov. Predhrejte rúru a pečte niekoľko minút na každom plechu, kým sa škrupiny mierne nezafarbia.
5. Korpusy natrite krémom a poukladajte ich na seba, posypte kokosom. Nechajte ich niekoľko hodín v chladničke a potom ich nakrájajte.
Prajeme vám dobrú chuť!