Dnes vám prinášame recept, ktorý zmení váš pohľad na sladké pečenie. Predstavíme vám, ako si vykúzliť veľkolepý tvarohový koláč s Nutellou, ktorý je nielen neskutočne chutný, ale aj vizuálne ohromujúci. Tento recept je dokonalou kombináciou jemného tvarohu a bohatej chuti Nutelly. Poďme spolu objaviť, ako tento kulinársky zázrak pripraviť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Tvarohový koláč s Nutellou (cheesecake)
Čo budeme potrebovať:
- 240 g sušienok
- 75 g masla
- 350 g tvarohu
- 400 g Nutelly
- 40 g práškového cukru (voliteľné)
- 230 ml smotany na šľahanie min. 30 %
Tvarohový koláč sme pripravili v okrúhlej forme s priemerom 20 cm.
Ako budeme postupovať:
1. Pripravíme si cesto. Na ozdobu si necháme 2 sušienky vcelku.
2. Do misy mixéra pridajte rozpustené maslo. Veľmi dobre premiešajte.
3. Dno formy vyložte papierom na pečenie potretým maslom. Sušienkovú zmes preneste do pripravenej formy a 2 polievkové lyžice si nechajte bokom na ozdobenie. Rovnomerne ju rozotrite a dobre pritlačte, aby sa vytvorilo kompaktné cesto.
4. Cesto nechajte v chladničke 60 minút.
5. Do hlbokej misy dáme tvaroh, 250 g Nutelly a práškový cukor. Zmiešame do hladka.
6. Smotanu na šľahanie (studenú, čerstvo vytiahnutú z chladničky) vyšľaháme mixérom, kým sa neobjavia mäkké vrcholy.
7. Krúživým pohybom stierkou zložíme šľahačku do tvarohovej zmesi, pričom postupujeme smerom nahor.
8. Tvarohovú zmes preložíme do formy na sušienky. Rovnomerne rozotrite.
9. Formu zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie na noc), aby tvarohový koláč stuhol.
10. Pred zdobením vložte cheesecake na 60 minút do mrazničky.
11. Zvyšnú Nutellu zohrejte v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli do hladka. Časť z nej nalejte na povrch cheesecaku. Rovnomerne ju rozotrite.
12. Tvarohový koláč vložte na 15 minút do chladničky.
13. Tvarohový koláč oddeľte tenkým nožom od stien a vyberte.
14. Zvyšnú polevu Nutella nalejte do zdobiaceho vrecka a ozdobte ňou okraje cheesecaku.
15. Okraje cheesecaku ozdobte zmesou sušienok, ktorú ste si odložili bokom. Do stredu položte 2 celé sušienky.
16. Tvarohový koláč s veľkou chuťou nakrájajte a podávajte!
Dobrú chuť! 🙂