Vitajte v kuchyni plnej vôní a chutí! Dnes vám predstavíme recept na jednoduchý a svieži jogurtový koláč s jablkami. Tento koláč je perfektnou zmesou jemného jogurtu a šťavnatých jabĺk, čo tvorí ideálny dezert pre každú príležitosť. Pripravte sa na pochúťku, ktorá osvieži váš deň a poteší každého milovníka ovocných koláčov.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Jogurtový koláč s jablkami
Čo budeme potrebovať:
- 4 jablká
- 2 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky pšeničnej múky
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 citrónovej šťavy
- maslo
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 šálka bieleho jogurtu
Ako budeme postupovať:
1. Nakrájané a ošúpané jablká vložte do mixéra. Štvrté jablko si nechajte na ozdobu.
2. Do zmesi pridajte vajce, jogurt, cukor a mlieko.
3. Všetko rozmixujte v mixéri do hladka.
4. Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a citrónovú šťavu.
5. Zmes nalejte do maslom vymastenej formy s rozmermi 20×20 cm.
6. Nakrájajte posledné jablko na plátky a poukladajte ich na vrch s kúskami masla. Nakoniec posypeme cukrom.
7. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov na 40-50 minút.
Hotovo! Dobrú chuť!