Dnešný recept na fantastický orechový dezert s čokoládovou polevou sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Pavly Mrázovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa s nami môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz späť k dnešnému receptu. Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Tento dezert je skvelou pochúťkou pre nečakaných návštevníkov.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa oň s nami podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Čo budeme potrebovať:
cesto
- 1 a pol hrnčeka polohrubej múky
- pol hrnčeka oleja
- 3 ks vajec
- 1 sáčok prášku do pečiva
- 1 hrnček cukru
- 3/4 hrnčeku vlažnej vody
- 2 lyžice kakaa
krém
- 220 g mletých vlašských orechov
- 200 ml mlieka
- 150 g cukru
- pol sáčku mletých piškót
- 2 dcl rumu
- 100 g Hery
- marmeláda
Ako postupovať:
1) Začnite jednoduchým zmiešaním všetkých prísad na cesto. Aby sa cesto pekne rozvaľkalo, rovnomerne ho rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
2) Pokračujte krémom. V hrnci na miernom ohni zmiešajte mlieko s cukrom a orechmi – nechajte ho spariť. Potom ihneď stiahnite z ohňa a pridajte sušienky, rum a Heru. Miešajte, kým nezhustne.
3) Po vybratí a vychladnutí cesta ho potrite džemom a krémom. Nakoniec buchtu ozdobte čokoládovou polevou.
Fantastický orechový dezert s krémom a čokoládovou polevou je hotový!