Dnešný recept na fantastický perník s vlašskými orechmi, kakaom a kokosom sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Pavly Mrázovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom.
Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Príprava tohto chutného pokrmu je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Oslovil vás tento fantastický perník? Pripravme ho spoločne!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa s nami oň podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Čo budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- pol hrnčeka oleja
- 1 lyžica kakaa
- 1 sáčok prášku do perníku
- 3 vajcia
- 1 čl škorice
- marmeláda
- vlašské orechy
- nastrúhaný kokos
- čokoláda na varenie (poleva)
Ako postupovať:
1) Začnite zmiešaním žĺtkov s cukrom. V druhej miske vyšľahajte bielky na sneh.
2) Do žĺtkovej zmesi postupne pridajte zvyšné prísady. Potom pridajte aj sneh z bielkov. Dôkladne premiešajte. Nakoniec do cesta pridajte aj marmeládu a vlašské orechy.
3) Teraz zmes položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou (klasicky rozpustíme čokoládu v parnom kúpeli) a posypeme strúhaným kokosom.