Dnešný recept na fantastickú kakaovú bábovku s vlašskými orechmi sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Moniky Dvořákovej Posejpalovej. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený dezert. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu. Ale späť ku kakaovej bábovke.
Táto kakaová bábovka sa určite bude páčiť aj vašim najmenším, pretože ako vieme, deti kakao jednoducho milujú. Základom je tiež kyslá smotana. Vrch sa ozdobí rozpustenou čokoládou a nasekanými vlašskými orechmi.
Páči sa vám tento recept? Pripravme si spolu túto fantastickú a predovšetkým jednoduchú kakaovú bábovku!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa s nami oň podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Inšpirujte sa aj ďalším skvelým receptom na bábovku: trojfarebná bábovka s kyslou smotanou!
Čo budeme potrebovať:
- 1 hrnček (250 ml) hladkej múky
- 3 ks vajec
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 sáčok vanilkového cukru
- hrnček kakaa
- pol hrnčeka oleja
- 1 hrnček kyslej smotany
- pol lyžičky jedlej sody
- pol hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- čokoláda na varenie
Ako postupovať:
1) Začnite zmiešaním vajec, cukru a vanilky. Dôkladne šľahajte, kým sa nevytvorí pena. Postupne pridávajte olej a kyslú smotanu.
2) V druhej miske zmiešajte kakao, múku a sódu bikarbónu. Tieto suché prísady zmiešajte so zmesou z prvého kroku. Dôkladne premiešajte.
3) Teraz si pripravte formu, ktorú vymastite a vložte do nej našu zmes.
4) Pečte pri teplote 160 stupňov približne hodinu. Nezabudnite to skontrolovať špajdľou.
5) Kým náš koláč chladne, rozpustíme čokoládu v parnom kúpeli a namelieme orechy (ak ste ich nekúpili). Po vychladnutí koláč polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme lieskovými orieškami. Kakaová a lieskovo-oriešková bábovka je hotová!