Dnešný recept na lahodný medový dezert s vlašskými orechmi a vanilkovým krémom sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Pavly Mrázovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz späť k dnešnému receptu. Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Tieto orechové kocky sú skvelým tipom na prípadné víkendové raňajky do postele, ktoré určite potešia každú vašu návštevu.
Už sa vám zbiehajú slinky? Pripravme si spolu tento lahodný medový dezert s vlašskými orechmi a vanilkovým krémom.
Ak hľadáte nejakú sladkú dobrotu, tak určite vyskúšajte tieto křehké tvarohové šátečky.
Výborný recept na orechový dezert:
Čo budeme potrebovať:
cesto:
- 420 g hladkej alebo ražnej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička sódy
- 2 lyžice mlieka
orechová zmes:
- 80 g masla
- 50 g kryštálového cukru
- 2 PL medu
- 250 g vlašských orechov
krém:
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkového pudingu
- 60 g masla
- 2 PL práškového cukru
Ako postupovať:
1) Začnite s cestom. Zmiešajte všetky prísady na cesto a vypracujte cesto. Cesto rozdeľte na dve polovice a každú rozvaľkajte na plát hrubý asi 5 mm.
2) Teraz si pripravte plech na pečenie, ktorý vyložte papierom na pečenie. Prvý plát cesta položte na plech na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
3) Medzitým pripravte zmes orechov. Na panvici rozohrejte maslo a postupne pridávajte cukor, med a nasekané orechy. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom ohni, kým zmes pekne skaramelizuje.
4) Teraz si pripravte druhý plech, tiež vystlaný papierom na pečenie, a položte naň druhý plát cesta. Na cesto rovnomerne rozotrite ešte teplú orechovú zmes. Pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov.
5) Pokračujte krémom. Pripravte krém klasickým spôsobom z cukru, mlieka a masla. Vanilkový krém rovnomerne rozotrite na PRVÝ plát cesta. Potom na vanilkový krém položte DRUHÝ plát cesta a posypte ho orechmi, ako vidíte na obrázku.