V dnešnom recepte vám predstavíme skvelý recept na výdatnú večeru, ktorá poteší každého milovníka mäsa. Objavte s nami, ako si pripraviť chutné hniezda z mletého mäsa, plnené vaječnou a bohatou syrovou náplňou. Tento jednoduchý a výnimočný recept je ideálny pre rodinné večere alebo ako originálny nápad na víkendové maškrtenie. Pridajte sa k nám a nechajte sa inšpirovať týmto delikátnym a sýtim pokrmom!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Hniezda z mletého mäsa s vaječnou a syrovou náplňou
Čo budeme potrebovať:
Na mäso:
- 600 g mletého mäsa (podľa vlastného výberu)
- niekoľko krajcov chleba a mlieko
- 1 cibuľa
- 4 varené vajcia
- 100 g syra
- soľ, mleté čierne korenie a iné korenie (podľa chuti)
Na omáčku:
- pol čajovej lyžičky horčice
- 1 vaječný žĺtok
- 4 lyžice slnečnicového rastlinného oleja
- soľ (podľa chuti)
Ako budeme postupovať:
1. Namočte chlieb do mlieka a potom ho roztlačte vidličkou.
2. Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením a obľúbeným korením. Nasaďte si rukavice a rukami dobre premiešajte.
3. Pripravte omáčku: všetky ingrediencie zmiešajte v nádobe pomocou stierky alebo vidličky. Mali by ste získať homogénne zloženie.
Tip: Použite akýkoľvek druh horčice okrem zrnitej. Omáčku môžete nahradiť aj obyčajnou majonézou alebo kečupom.
4. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň mleté mäso v tvare okrúhlych placiek.
5. Na vrch pridajte cibuľu nakrájanú na tenké polovice, potrite ju omáčkou a položte na ňu niekoľko plátkov natvrdo uvarených vajec.
6. Hniezda posypeme syrom daným na veľkom strúhadle.
7. Pečieme v rúre 30-40 minút pri 200 °C.
8. Hniezda z mletého mäsa sú veľmi mäkké a šťavnaté. Ak chcete, môžete ich doplniť vyprážanými hubami. Pred podávaním posypte nadrobno nakrájanou zeleninou.