Úvod RECEPTY Konzervované mäso vo vlastnej šťave – chutné a dobre sa uchováva

Konzervované mäso vo vlastnej šťave – chutné a dobre sa uchováva

0

Vitajte v svete chutí! Dnešným špeciálnym pokrmom je konzervované mäso vo vlastnej šťave. Pridajte do svojho jedálnička odrobinu nostalgického šarmu a nechajte sa unášať lahodnými vôňami a chuťami. Prejdime teda priamo k príprave tohto jedinečného lahôdky!

[prima_kucharka_fb]

Zdroj: творим и пробуем

Konzervované mäso vo vlastnej šťave

[co_budeme_potrebovat]

  • kuracie mäso
  • soľ
  • voda

Pre každú 500 ml nádobu:

  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 zrnká borievky
  • 5 mletých zrniek čierneho korenia
  • 1 bobkový list
Zdroj: творим и пробуем

[ako_budeme_postupovat]

1. Umyte poháre s jedlou sódou a dobre ich opláchnite. Poháre by sa mali niekoľko minút variť vo vode.

2. Kuracie mäso nakrájajte na plátky a úplne ho vykostite. Mäso nakrájajte na vhodné kúsky, ktoré sa dajú ľahko vložiť do pohárov.

3. Zvyšky kostí nevyhadzujte: pripravte z nich koncentrovanú polievku a pridajte ju do konzerv, ktoré nebudú plné. Podľa chuti pridajte soľ.

4. Do každej pripravenej nádoby vložte 3 zrnká čierneho korenia a 2 bobule borievky. Potom naplňte kúsky mäsa do polovice a uložte ich čo najkompaktnejšie. Ku každému z nich pridajte kúsky stehna a prsia.

5. Do každej nádoby pridajte ¼ čajovej lyžičky soli, štipku borievky, 2 zrnká čierneho korenia a bobkový list.

6. Do pohárov vložte kúsky mäsa a naplňte ich len po hrdlo. Posypte ich ¼ čajovej lyžičky soli.

7. Zakryte nádoby hliníkovou fóliou.

8. Ulož ich na plech vystlaný papierom na pečenie a posypaný soľou.

9. Plech na pečenie vložte do studenej rúry. Zahrejte na 180 °C a pečte 60 minút.

10. Potom znížte teplotu rúry na 100 °C a mäso pečte ďalšie 4 hodiny.

11. Vyberte plechy z rúry. Okamžite ich vyberte z podnosu a odstráňte soľ zo dna.

12. Z každej plechovky odstráňte alobal. V prípade potreby doplňte vriacou polievkou z kuracích kostí. Okamžite ho prikryte sterilizovaným vekom a pevne uzavrite.

13. Nechajte plechovku vychladnúť a prikryte ju teplou dekou.

14. Umiestnite ich na skladovacie miesto.

VIDEO SPRIEVODCA:

Prajeme vám dobrú chuť.