Vitajte v svete francúzskeho gastronomického skvostu – Ratatouille! Tento ikonický recept je symfóniou farieb, vôní a chutí, ktoré spolu tancovali na vašom jazyku. Prežite chuť Francúzska vo svojej kuchyni s touto jedinečnou zmesou zeleniny a bylín, ktorá vám zaručene zahreje srdce a poteší vaše chute!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Francúzske Ratatouille
Čo budeme potrebovať:
- 1 kus cukety
- 1 kus baklažánu
- 1 ks cibule
- 2 ks paradajok
- 2 ks korenia
- 5 ks cesnaku
- 500 g olúpaných paradajok
- 2 lyžice oleja
- 1 KL tymiánu
- 1 KL oregana
- soľ, mleté čierne korenie, chilli podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. V miske zmiešajte nakrájanú cibuľu, cesnak, olej, lístky tymiánu a oregano. Pridajte lúpané paradajky a dobre premiešajte.
2. Ostatnú zeleninu očistite a nakrájajte na tenké plátky.
3. Na dno zapekacej misy dajte pripravený paradajkový základ a začnite striedať všetku zeleninu nakrájanú na plátky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
4. Misku prikryte papierom na pečenie tak, aby bol pokrytý celý povrch. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút.
Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept na francúzske ratatouille páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Mohlo by sa vám páčiť: Plnené mäsové špízy s pivom – vynikajúci recept