Úvod RECEPTY Večera hotová za 20 minút – Rýchly koláč so slaninou a špargľou

Večera hotová za 20 minút – Rýchly koláč so slaninou a špargľou

0

Máte radi špargľu? Určite áno! Špargľa obsahuje veľa vitamínov, stopových prvkov, kyselinu listovú a železo. Je tiež bohatým zdrojom vlákniny. Vďaka nízkemu obsahu kalórií a sacharidov je ideálnym pomocníkom pri redukčných diétach. Dnes si pripravíme rýchly špargľový koláč, ktorý obohatíme slaninou. A je to tu!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


večeře hotová do 20 minut – rychlý koláč se slaninou a chřestem
Zdroj: thepetitecook.com

Rýchly koláč so slaninou a špargľou

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • soľ podľa chuti, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
  • 1 KL citrónovej kôry
  • 5 PL hladkej múky
  • 1/2 zväzku zelenej špargle
  • 70 g oravskej slaniny
  • trochu oleja

Ako budeme postupovať:

1. Rúru predhrejte na 220 °C.

2. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia, prilejte mlieko a pridajte parmezán.

3. Všetko spolu vyšľahajte a zmes ochuťte soľou, korením, mletou paprikou a citrónovou kôrou. Znovu prešľahajte metličkou.

4. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme tekuté cesto, ktoré zatiaľ odložíme bokom.

5. Odrežte spodné drevnaté časti špargle a zvyšok nakrájajte na asi centimetrové kúsky. Slaninu nakrájajte na malé kocky. Na panvici (vhodnej do rúry) rozohrejte asi polievkovú lyžicu oleja, pridajte kúsky slaniny a opečte ich dozlatista.

6. Neskôr pridajte špargľu, ktorá nebude potrebovať viac ako minútu opekania, a potom všetko rovnomerne zalejte pripraveným cestom.

7. Misu vložte do predhriatej rúry a pečte asi 10 až 12 minút, kým koláč nie je krásne zlatistý.

8. Krásne nadýchaný koláč po vybratí z rúry postupne stráca objem, ale nestráca nič zo svojej fantastickej chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na koláč so slaninou a špargľou so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj receptom na pečené údené kurča so zemiakmi a slaninou