Ak patríte medzi milovníkov vanilkových či smotanových dezertov, potom ste tu správne!
Dnes si spoločne prichystáme dezert, ktorý vás osloví predovšetkým svojou absolútne jednoduchou a rýchlou prípravou. U nás doma je tento dezert veľmi obľúbený a keďže ide o ľadový dezert, stáva sa tak jasnou voľbou na letné horúce dni. Poďme si teda tento výborný dezert so smotanou a vanilkovým krémom prichystať!
Čo budeme potrebovať:
Cesto
- 6 ks vaječných bielkov
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
Náplň
- 6 ks vaječných žĺtkov
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 1 l mlieka
- 250 g masla
Na vrch
- 1 l smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilkového cukru
- kakao
Ako postupovať:
1) Začneme tým, že si z bielkov ušľaháme sneh. Po lyžiciach pridávame cukor. Potom si ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridávame postupne múku. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.
2) Pokračujeme tým, že si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingový prášok a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.
3) V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo. Tento krém rovnomerne rozotrieme na korpus a umiestnime do chladničky.
4) Nakoniec vyšľaháme smotanu a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme vrstvu krémovú.
5) Na úplný záver posypeme kakaom a umiestnime na noc do chladničky.